iPhone, Apple

Na ennyit az Apple, híres sebezhetetlen eszközeiről

Az Apple terméket használók legfőbb érve a termékeik mellett, az, hogy szinte lehetetlen feltörni őket és minden más eszközhöz képest kiemelkedő biztonságot nyújtanak. Úgy tűnik ez mégsem igaz. Ráadásul az Apple maga teszi ki a felhasználóit a lehetséges támadásoknak. Persze csak figyelmetlenségből. De egy ekkora cég, ennyi felhasználóval ezt nem engedhetné meg magának. Ráadásul nem is a bóvli árszegmensben mozognak a termékei.

Történt egyszer, hogy almásék már befoltozták a jailbreak-et, majd újra hozzáférhetővé tették a támadók számára. Ez a hiba egyébként az iOS 12.3-ban javítva volt. Egészen az iOS 12.4 megjelenéséig. A javítás majd csak a 12.4.1 érkezésével válik elérhetővé és egyenlőre, ha bárki frissíti az iOS-ét akkor a kockázatot jelentő szoftvert kapja.

Nem túl gyakran fordul elő a tech világban egy ekkora biztonsági baki. Ezek után mégis miként lehetne bizalommal lenni a termékei iránt. Hiszen sosem tudhatjuk, mikor teszi kis veszélynek a felhasználóit a cég. Ráadásként még a korábbi verziókra sem lehet visszaállni, amiben még javítva volt a biztonsági rés.

Mindig is érdekes volt számomra, hogy milyen “szakemberek” dolgoznak az ilyen cégeknél? Mégis miképpen tud átcsusszanni a kiadás előtti ellenőrzésen egy ilyen banális hiba?

Így az Apple sürgetései, hogy mindig a lehető leghamarabb frissíteni kell a legújabb szoftverre eléggé hiteltelennek tűnik ennek fényében. Sokkal inkább várni kell, mire kiderül alkalmas e a hétköznapi használatra.

Kép: Pixabay
Forrás: pcforum.hu vice.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük