A humoristák szeretik ócsárolni a kormányt, de vajon lenne nézőközönség ha nem élénkül a gazdaság?

Van néhány olyan dolog az életben, amivel nem lehet viccelni. Ez pedig egy nemzet sorsa, a hazánké, Magyarországé. Az pedig tény, hogy a gazdaság jobban teljesít, mint ahogy az is, hogy sokkal több embernek van munkája, mint 10 évvel ezelőtt és az azt megelőző időszakban.

Korunk humoristái mégis ebből csinálnak viccet, illetve az ezt lehetővé tévő emberekből. Úgy tűnik nincsen bennük hazaszeretet, sőt még jóérzés sem.

Kétlem ha nem 480 ezerből gazdálkodna egy fiatal pár, hanem mondjuk csak az egyiknek lenne munkája és keresne 90 ezret elmennének-e fejenként 3500 forintért meghallgatni a vicceket?!

Jó kérdés mi?! Ti elmennétek?

Szerintem ízléstelen, ha valaki a saját nemzetének sorsán és a világban való érvényesülésének sikerén viccelődik és gúnyolódik. Jó érzésű ember nem csinál paródiát a saját sorsából. Tulajdonképpen mondhatjuk, hogy egy a sorsunk a nemzetével. Itt élünk, itt dolgozunk. Csak itt tudunk önmagunk lenni. Ha elszármazunk innét, akkor már nem magyarok leszünk, csak idegen egy másik kultúrában, ahová beilleszkedve elvesztjük azt aminek születtünk, a magyarságunkat.

Ezen szoktak sokat viccelődni.

A másik nagy témájuk a gazdaság és azon belül is a korrupció. Azt próbálják meg néhány lapos és mondvacsinált vicc keretében elhinteni az arra fogékony fiatalok körében, hogy a kormány lop, csal és hazudik.

Őszintén megmondom, fogalmam sincsen lopnak-e vagy sem. Egyáltalán nem is érdekel. Tényleg nem tud érdekelni a dolog. Ugyanis ha tényleg a saját hasznukra fordítják az állami beruházásokat, akkor is az országnak jobb. Ha eközben pedig némi vagyont bezsebelnek, ám tegyék. az országnak így is jobb, mint korábban bármikor. Ha tényleg lopnának is, egyáltalán nem mindegy hogy a 10-ből 2-t vagy a 100-ből 4-et. Azt mondják korruptak voltak a szocik is. Ez nyílt titok. Sőt nem is titok, ez egy tény. Viszont teljesen felesleges ezzel foglalkozni. Elmúlt és reméljük ez így is marad. Csak ők a 10-ből vittek haza kettőt. Tehát, ha a mostani kormányunk is nem tudja megkülönböztetni mi a sajátja és mi az államé, vagyis a magyar embereké, akkor is a sokszor többől lopni kevésbé érződik. Tehát mindenki jobban járt.

A fenti értékekkel csak az arányokat próbáltam érzékeltetni.

De mondom, fogalmam sincsen valójában hogyan is van a helyzet. Nem is érdekel. Csak a példa kedvéért írom le ezt. Amúgy meg mutasson nekem valaki olyan embert, aki semmit nem visz haza a munkahelyéről. Legyen az egy csoki, egy csavarkulcs vagy egy doboz falfesték. Akármi, egy nadrág vagy egy szatyor péksütemény. Aki ahol dolgozik és tud, pár apróságot akkor is haza fog vinni.

Senki ne mondja, hogy nem így van, dehogy nem!

Véleményem szerint, aki pedig a legtöbbet hangoztatja, hogy a másik lop, pont, hogy ő tesz ilyet és ezzel csak saját magáról próbálja elvonni a figyelmet. Itt nem a humoristákra gondolok, hanem a gazdáikra. Akik etetik, az ugatós kutyát.

Attól meg, hogy a kormány ellen hangolják a népet és ezt adja elő, mekkora egy hazug szemetek, még nem is mind gondolja ezt. Csak az emberi természet olyan, hogy ha valamiből pénzt lát, akkor azt fogja csinálni. Amennyiben neki azért fizetnek, hogy mondjon pár viccet a miniszterelnökről és a kormánypártokról, akkor megteszi. A választásokon meg úgy is arra szavaz, akire akar és nem tudja meg senki. A jussét megkapta, tele a hasa, örül a fejének.

Próbálják őket lehúzni és morálisan ellenük hangolni az embereket. De mint látjuk ez nem megy nekik. Mellesleg meg valahogy nem sikerül megértenem az olyan dolgokat, mint szidni és ócsárolni egy jól működő és midnenki számára előnyös rendszert, ami ha nem lenne az emberek jóval kevesebbet költenének szórakozásra is. Mindenki csak a létfenntartással lenne elfoglalva mint 10-15 évvel ezelőtt.

Erre most mi történik? Az emberek egyre többet utaznak, járnak club-okba, étterembe, szállodába és különféle előadásokra, színházba vagy épp a humoristák “poénfergeteges” estjeire.

Amúgy meg az emberek többsége sem azért megy el meghallgatni ezeket, mert egyetért vele. Csak vicces és szeretne röhögni egyet. Akkor is elmennének ha más lenne a téma és épp úgy jól érezhetnék magukat. Csak hát jobb mindenkit hülyíteni és áltatni saját magunkat, hogy azért jönnek, mert egyet értenek vele.

Tehát igen humoros humoristák érdemes lenne ezt újra átgondolni és talán olyan viccet kitalálni, amivel nem magatok ellen beszéltek. Viccet bármiből lehet csinálni, csak az a kérdés, hosszútávon kifizetődő-e?! Csak egy pillanatig tessék belegondolni, mi lenne ha hirtelen mindenki úgy gondolná a világot, ahogyan ti “lefestitek” azt? Nem fogynának el a jegyek pillanatok alatt, még hónapokkal korábban. De hát ti tudjátok! Éljetek jól és legyen mindenkinek olyan a világa, amiben jól érzi magát.

Kép: Unsplash

Ha tetszett, a bejegyzés, akkor oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal. Véleményed, mondani valód van a témával kapcsolatban? Ne habozz, hagyj kommentet a bejegyzés alatt, vagy reagálj másokéra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük