Globális felmelegedés ide, vagy oda, ez van és inkább élvezzük a meleg és kellemes őszi időt!

Így is, úgy is változik a klíma, bár a nyarak már túlságosan melegek, azonban az ősz igen szép és mérsékelt időt hoz évről évre. Ahogyan az emberi tevékenység felmelegíti a bolygót, tolódik évről évre egyre ki az ősz is. Persze tenni kell a klíma változása ellen, mert ez nem tartható így sokáig.

De ha már egyszer ez van, legalábbis egyenlőre, akkor miért ne lehetne örülni neki?!

Sokkal több időt el lehet tölteni a szabadban és így október elején is igen napos meleg időben lehet részünk. Az emberek még fagyizni járnak, PÓLÓBAN teszem hozzá. Bár megszokásból én is kabátot veszek reggelente, de rövidesen mindig megbánom. A megszokás az erős motiváló tud lenni, de majd hozzászokunk ehhez is.

Személy szerint örülök neki, hogy rövidebb a tél. Jó persze tudom, hogy az éghajlat szerint jó pár fokkal hidegebbnek kéne lennie, de végül is így kellemesebb.

Nem tudom, ki, hogy van vele, de jobb a vékony kabát reggelente és a rövidúju délutánonként mint a nagy vastag, kényelmetlen, már-már a szabad mozgásban is akadályozó vastagabb kabát. Még télen sem kell hat réteg vastagon öltözni. Az elmúlt években többnyire elég egy mérsékelten meleg, nem túl vastag kabát és alá is csak a hidegebb napokon kell pulóver vagy valami hasonló ruhadarab.

Az elmúlt évben is jóval tovább tartott az ősz. Október végén még lengén öltözve lehetett kimenni az utcára és december végéig kellett várni az igazi fagyokra. Azért írom, hogy igazi, mert előtte néha, hangsúlyozom, NÉHA előfordult, hogy nulla fok közelébe süllyedt a hőmérséklet reggelre. De ez hamar fel is melegedett, már kora délelőtt.

Lehet nem épp a legjobb dolog, de remélem most is rövid, enyhe telünk lesz. Kevés hóval, sok napsütéssel és rengeteg kirándulásra alkalmas idővel. Ha már egyszer úgy is ez van, akkor kár mérgelődni azzal, hogy miért nincsen 6 héten át folyamatosan hó, mint amiről nagyszüleink mesélnek. Mivel karácsonyra általában nem hűl le annyira még az idő, hogy hó tudjon esni, utána meg már ne is legyen…

Képek: Unsplash

Ha tetszett, a bejegyzés, akkor oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal. Véleményed, mondani valód van a témával kapcsolatban? Ne habozz, hagyj kommentet a bejegyzés alatt, vagy reagálj másokéra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük