Egyre több a prémium üzlet

A városban járva is látszik, hogy sokkal többet engedhetnek meg maguknak az emberek. Csupán néhány évvel ezelőtt is egészen másképp festett a belváros. Egyre több az olyan apró kis üzlet, ahol minőségi terméket árulnak prémium áron. Volt szerencsém nemrég belefutni egy ilyen új kis üzletbe egyik nap. Tényleg nagyon dizájnos, már-már csalogató, hogy az ember bemenjen körülnézni.

Egyik legújabb felfedezettem, egy kis levendulás bolt, ahol csupa csupa lila és annak különböző árnyalataiban tündöklő, csodálatos, szinte már túl tömény illatot árasztó különféle levendulás termékek találhatóak. Kellemes illatuk van, de az a túláradó illatáradat, ami egy ilyen helyen meg tud ülni, már zavaró tud lenni rövidebb idő után is.

Egyre inkább nyomatják a régi dolgokat

Mondanom sem kell, hogy ez is egy olyan kialakítású üzlet, ami első pillantásra olyan mint dédöreganyám konyhája volt nagyjából rengeteg évvel ezelőtt, tehát jó régen. Ez a modern sznobok szubkultúrájának egy újabb, a régit idéző kissé rusztikus hatású irányzata. Pont azt igyekszik megragadni, hogy egyre modernebb és folyamatosan változó világunkban ad egy kis régmúltat. Az otthon, a régi parasztház hangulatát idézve.

Persze mondani sem kell, hogy az emberek ezért az extra élményért hajlandóak vigyorogva felárat fizetni. A végeredmény pedig a mértéktelen elégedettség, hogy ők vettek egy több ezer forintos gyufaskatulya méretű levendulás szappant.

Félreértés ne essék, csípem az ilyen boltokat, csak kissé túl van erőltetve a régmúlt megidézése. Az ember már attól tart szembejön vele a polcok között Mátyás király javasasszonya, aki épp egyik gyógyító dunsztkötéséhez keres hozzávalókat.

Persze ettől még az ilyen dolgok többnyire a sznoboknak szólnak, de attól még jó látni, hogy már van ilyen is. Sőt egyre több van belőle. Még ha nem is rendszeresen vásárolva az ilyen boltokban, de akkor is megéri bemenni és körbenézni, olykor pedig venni egy-két apróságot.

Képek: Pixabay

Ha tetszett, a bejegyzés, akkor oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal. Véleményed, mondani valód van a témával kapcsolatban? Ne habozz, hagyj kommentet a bejegyzés alatt, vagy reagálj másokéra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük