Hatalmas idegen arc az Antarktisz jegén

Mindig is foglalkoztatott a gondolat, hogy egyedül vagyunk-e, vagy vannak mások is, akik felteszik ugyanezt a kérdést? Időről időre bukkannak fel érdekes, sőt sokszor megdöbbentő leletek, amik igen erősen elgondolkodtatóak. Az alábbi bejegyzésben épp egy ilyenről lesz szó.

Igen érdekes cikkre bukkantam. Egy óriási monumentális léptékű domborműről szól, ami az Antarktisz jegén található. A cikket ide belinkelem, érdemes rákattintani és megnézni.

Magam is leellenőriztem az állítást a Google Earth térképén és tényleg ott van. Meg is mutatom nektek, csináltam néhány képernyőképet is.

A piros körrel én rajzoltam körbe, hogy könnyebben észrevehető legyen a távolabbi felvételen.

Majd ugyanez egy jóval közelebbin. Szerintem igen egyértelmű és félreérthetetlenen, hogy mit is ábrázol.

Közelebbről tényleg teljesen olyan, mint a kis szürke idegenek arca. Egyébként nekem erről a képről az egyiptomi fáraók jutnak az eszembe. Köztük volt néhány egészen furcsa kinézetű fejjel rendelkező egyén is. Ezért most ide beillesztek egy képet Wikipédiáról Ehnaton fáraóról. Szerintem meglehetősen hasonlóak a vonásai, mint az antarktiszi arcnak. De egyértelmű, hogy ez nem emberi arc. Profilból készített képet sajnos nem találtam a szoborról, szóval be kell, hogy érjük egy félig oldalról látszódóval.

Még két kép az Antarktiszon lévő alakról.

A cikkben említett koordináták alapján megkerestem és valóban ott van a képen. Ezek pedig a következők: Google Earth koordinátái: 72 ° 00’36 “D 168 ° 34’53” K

Ezekkel bárki utánajárhat a dolognak, hogy tényleg látszódik a jégen. Persze azt mi nem tudjuk leellenőrizni, hogy valóban ott is van-e, vagy egy képmanipuláció eredménye csupán. De a Google műholdjának a képein igenis ott van.

Vajon mi lehet ez?

Egy idegenek által hátrahagyott hátborzongató építmény? Vagy csak a szél vájta ezt az igen figyelemreméltó képződményt a jégbe?

Engem az nyűgöz le benne igazán, hogy milyen hatalmas. Ugyanis az alakzat mérete kilométerben mérendő. Ránézésre pedig egyértelműen egy földönkívülire hasonlít. Pontosabban nem is hasonlít, mert teljesen ugyanolyan.

Hab a tortán, hogy van egy afféle alakzat a Marson is, de az egy emberi arcot ábrázol. Ez jelképezheti a két testvérbolygó kapcsolatát? Esetleg arra hivatott utalni, hogy rokonok vagyunk? Ha a földi képződményt idegenek hozták létre a saját képükre, akkor ki csinálta a marsi alakzatot? Emberek, akik ott jártak, csak már nem emlékszünk rá?

Tudom kicsit sok a feltételezés, de ez nagyon elgondolkodtató.

Beraktam két képet, egy távolabbit és egy közelit a marsi arcról is, hogy meg lehessen nézni, hogy tényleg hasonlít-e egymásra a kettő. Ezt a két felvételt a NASA Viking–1 űrszondája készítette. Ezeket a képeket Wikipédiáról vettem.

Jelzésnek hagyták hátra?

Talán ezt szokták csinálni, amikor egy olyan bolygóra látogatnak, ahol már élnek értelmes lények. Jeleket hagynak hátra, hogy aztán az ott élők megtalálhassák őket. Majd ezekről mindenféle elméleteket gyártva elgondolkodhassunk, mi is lehet ez. Közben pedig barátkozhatunk a gondolattal, hogy nem is vagyunk egyedül.

Ez számomra azért tűnik logikusnak, mert ha csak simán elénk állnak és bemutatkoznak, az sokkolná az emberiséget. Azonban az apróbb darabkákból hosszú idő, generációk alatt összerakva a kirakóst fokozatosan barátkozhatunk a ténnyel, hogy mások is vannak rajtunk kívül.

Tényleg mi csináltuk a marsit?

Az ember korábban már járt a Marson? Sokan hiszik azt, hogy amit ma az ember történelmének tekintünk az csupán a második felvonás. A miénk előtt létezett egy a mostaninál fejlettebb civilizáció. Ők eljuthattak a vörös bolygóra, sőt akár származhatnak is onnan.

Az onnan való elszármazást én egyébként kevésbé tartom valószínűnek, annak ellenére, hogy széles körben elterjedt az ősi idegenek elmélet hívői között. De az akár meg is történhetett, hogy őseink fejlettebbek voltak, mint mi. Ők járhattak a “szomszédban”.

Ti mit gondoltok erről a képződményről vagy alkotásról? Attól függ, hogy miként tekintünk rá, a természet véletlenszerű kezemunkája vagy egy mesterséges építmény. De az is lehet, hogy egy átverésről van szó?

Forrás: NapiUFO
Képek: Google Earth, Wikipedia

Ha tetszett, a bejegyzés, akkor oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal. Véleményed, mondani valód van a témával kapcsolatban? Ne habozz, hagyj kommentet a bejegyzés alatt, vagy reagálj másokéra!

One Reply to “Hatalmas idegen arc az Antarktisz jegén”

  1. Visszajelzés: Mars arc – Trivl

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük