Önkormányzati választás: 2019

Az emberek szerint nem volt olyan tétje az önkormányzati választásoknak, mint egy magyar parlamenti vagy EU-s választásnak. Az ellenzék csak azért tudott kisebb győzelmet elérni, mert ennek nem a bevándorlás volt a tétje. Ha itt is az lett volna a tét, mint az országgyűlési választáskor, akkor egészen más lett volna az eredmény.

Nem az ellenzék győzelme ez. Csupán az történt, hogy most azok szavaztak rájuk, akik valamilyen szempont szerint egyet értenek velük a városukkal kapcsolatos elképzeléseikkel. Mivel ennek nem az illegális migráció megállítása volt a témája, se nem a tétje, így már nem szavaztak csak azért másra, hogy megvédjék kultúránkat.

Most azt tartották szem előtt az emberek, amit a városuknak jónak gondolnak. Itt elsősorban nem a politikai irányultság volt a mérvadó. Sokkal inkább az, minként és mit szeretnének megvalósítani a városukban, ahol élnek. A mostani nem egy kezdeti siker az ellenzék részéről. Csupán a magyar emberek városkép elképzelése néhány vidéki helyen és Budapesten jobban egyezett azzal, amit az ellenzék felvázolt. Az persze teljesen más kérdés, hogy mindabból mi valósul majd meg.

Egy fontos dolgot azonban mindenképpen szem előtt kell tartani. Bármely város vezetése és gazdasága csak annyira lehet sikeres, mint az anyaország vezetése és gazdasága lehetővé teszi azt. Magyarán szólva, ha sikereket is ér el az ellenzéki vezetés bármely általa vezetett településen, akkor az nagyban a kormánynak és intézkedéseinek lesz köszönhető, nem pedig az ellenzék rátermett vezetői képességeinek hála.

Egy következő választást épp úgy a mostani kormánypártok nyernének meg. Hogy miért? Mert továbbra is csak ők védik meg az országot és a magyar emberek érdekeit idehaza és a nagyvilágban is.

Kép: Unsplash

Ha tetszett, a bejegyzés, akkor oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal. Véleményed, mondani valód van a témával kapcsolatban? Ne habozz, hagyj kommentet a bejegyzés alatt, vagy reagálj másokéra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük