Nekem csak egy apróság, de neki abban a pillanatban minden

A legtöbben csak elmennek az ember mellett, amikor segítségre van szüksége, legyen szó egy a járda szélén megbotlott gyalogosról vagy bármi másról. Amikor nekem csak egy apróság és felsegítek valakit, aki elbotlott és elesett, az neki abban a pillanatban mindent jelent. Nekem semmibe nem kerül, csak egy kis figyelmesség, mert tudom bárkivel megtörténhet és én is örülnék, ha valaki oda fut és felsegít, megkérdi mi a baj.

Történt, hogy az utcán egy középkorú járókelő tőlem nagyjából pár tíz méterre elbotlott és elesett. Fényes nappal van járókelő emberek sokasága mindenütt a belvárosban és rajtam kívül senkinek nem tűnik fel, hogy valaki elesett a járdán. Egyikük sem ment oda, nem kérdezi meg mi a baj és segít neki felállni.

Szerencsére nem ütötte meg magát súlyosan, majd pár pillanat múlva tovább is ment. Épp az egyik néhány méterre lévő üzletbe igyekezett, amikor az eset történt.

Egyszerre látszott az arcán és a szemein, hogy megijedt, ahogy elesett, de az is látszódott rajta, mennyire örül és milyen meglepett, hogy odament valaki. Ahogyan segítettem neki felállni, elég rendesen támaszkodott és kapaszkodott a karomban. Lehet egyedül fel sem tudott volna állni olyan egyszerűen. A keze az fájt neki, ahogy elesett és kicsit, egy pontban lehorzsolta a tenyerét, talán egy kavics bökhette meg. De szerencsére nem lett semmi komoly baja.

Ez volt nekem az első eset, hogy láttam valakit elesni az utcán, és engem az döbbent meg leginkább az esetben, hogy más miért nem segített. Voltak ott többen is, de nem is foglalkoztak vele.

Az eset tanulsága, szerintem az, hogy segítsünk mindenkinek, ha látjuk szüksége van rá és vigyázzunk egymásra. Sosem tudhatjuk nekünk mikor lesz rá szükségünk. Mindenesetre örülök, hogy épp arra jártam és felsegíthettem a nénit.

Kép: Unsplash

Ha tetszett, a bejegyzés, akkor oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal. Véleményed, mondani valód van a témával kapcsolatban? Ne habozz, hagyj kommentet a bejegyzés alatt, vagy reagálj másokéra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük