Nagyon böki a Microsoft csőrét a mobil biznisz

Látványosan vergődik és nem jut előre a mobil platformon a Microsoft. Bérmennyire is próbálkozott bukás lett a vége a Windows Phone-nak. Az elmúlt időben pedig próbálja rátolni az emberekre a Your Phone appot, de az sem talál túl szívélyes fogattatásra.

Úgy tűnik a redmondiak nagyon elszántak és kitartóak, ha már egyszer elengedték ezt a tech forradalmat jelentő ágazatot az iparban. Azonban úgy tűnik a szekér annyival fut már előttük, hogy képtelenek akár csak a hátuljára felkapaszkodni.

Most például azt sikerült kiötölniük, hogy fejlesszenek visszafele és csökkentsék a telefon képernyőjét tükrözni képes funkció a mobilra való csatlakozás lehetőségeit. Így már Wi-fi és Bluetooth helyett csak Wi-fi-n működik a társítás.

Igazából az egész projektükkel csupán annyi a probléma, hogy egyetlen dolgot nem vesznek figyelembe. Mégpedig azt, hogy mi kell az embereknek. Valaki már feltehetné ezt a kérdést az egyik értekezleten, hogy aztán abba az irányba fejleszthessék a társalkalmazást.

Addig ki sem kellett volna adni a Your Phone appot, amíg az csak néhány telefonnal működik. Alapból jellemző a mobilokra, hogy nagyon zártak és nem elég az adott OS-hez igazítani valamit, minden egyes gyártó minden készülékéhez külön reszelni kell valamin, hogy működjön. Itt most nem konkrétan a Microsoft appjára gondolok, hanem általánosságban bármire.

Egyébként meg ez az ötlet valószínűleg soha nem is fog működni. Főleg, hogy csak a csúcskészülékeket próbálták eddig behozni a Csatolt Telefon alkalmazás alá. A következő kérdést is feltehetné náluk már valaki: Miért akarná valaki az asztalon pihentetni az überdárga telefonját és PC-ről használni, ha már egyszer megvette?!

Mindenesetre én a helyükben nem futnék a szekér után, végül is csak saját magukat járatják le. Mióta is bajlódnak a telefonos szektorral? Mikor is értek el utoljára bármilyen sikert ezzel kapcsolatban?

Na hát ezekre a kérdésekre szerintem senki nem tudja a választ.

Kép: Unsplash

Ha tetszett, a bejegyzés, akkor oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal. Véleményed, mondani valód van a témával kapcsolatban? Ne habozz, hagyj kommentet a bejegyzés alatt, vagy reagálj másokéra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük