A telefonok frissítése botrányba illőbb nem is lehetne

Ha veszek egy 100 ezer forintos nagyon fapados laptopot akkor az még 10 év múlva is megkap minden frissítést. Azonban ha veszek egy 300 ezer forintos telefont, ami egy csúcskészülék, ez esetben már csak az első 2-3 évben jár hozzá frissítés. Hol itt a logika? Ja, meg van … a marketingosztályon! Felháborítóak!

Na ezért van már több mint 5 éves telefonom és előbb veszek bele új aksit, mert már lassan vezetékessé fejlődik, minthogy pénzt adjak újra, mielőtt ez használhatatlanná válna.

Természetesen meg tudnák oldani, a telefonok hardvere sem olyan limitált már mint eleinte volt. Csak hát ugye az senkinek nem lenne érdeke, (kivéve a fogyasztót), így hát nem teszik meg. Inkább teletömik a hiszékeny emberek fejét, hogy újat kell venni, mert akkor az biztonságos lesz és megkap minden új frissítést. Ezektől pedig biztonságba tudhatja a fájljait, appjait és úgy általában véve az egész online életét.

Eközben PC oldalról. Van egy most már 8 éves laptopom és egy másfél éves. A régi is tökéletesen működik, hozza a korának elvárt szintet. Irodai használatra kiváló. A mai napig megkap minden frissítést, működik rajt a legújabb Windows is. Nem úgy mint a telefonokon. Az 5 éves mobilomon még mindig android 4.4.2. fut, mert a Samsung tesz rá magasról és a Google is, hogy elkészítenék a telefonhoz a megfelelő frissítést.

Természetemen nem, hogy újabb verzió nincsen rá, de még a régihez sem érkezik biztonsági frissítés, nem, hogy új funkciók.

Mondjuk ez utóbbit én személy szerint egyáltalán nem is hiányolom.

Na és akkor témánál vagyunk. Mi a nyavalyának nem hajlandóak olyan telefonos OS-t gyártani végre, ami univerzálisan bármilyen telón elfut. A Windows és a Linux is bármire rárakható. Van egy minimum rendszerigény, amit bármi teljesít szinte, ami 2005 után jött a piacra, de 2010-től már biztosan.

Még van bőr a képükön olyanokat hangoztatni, hogy ez meg az a telefon már csak 1-2 hónapig kap frissítést, ideje lenne átállni egy újabbra. Meg a lópikulát, normális ember nem vesz azért százezrekért telefont. Ezzel csak nekik adnunk igazat. Arra kéne rákényszeríteni őket, hogy inkább tartsák karban a régi rendszereket. Illetve adjanak ki olyan egységes programot, ami elmegy mindenen. Legfeljebb egyes funkciói nem vagy csak korlátozottan lennének elérhetők.

Kép: Pixabay

Ha tetszett, a bejegyzés, akkor oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal. Véleményed, mondani valód van a témával kapcsolatban? Ne habozz, hagyj kommentet a bejegyzés alatt, vagy reagálj másokéra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük