Szerintem jól mutat az új Puskás Aréna

Szükség van a nagyobb beruházásokra, legfőképpen az olyanokra, amiknek hosszútávon is megtérülő haszna van. Egy stadionnál nem csak a megépítése járul hozzá a gazdaság növekedéséhez, hanem átadása után a kultúrában betöltött szerepe révén is. Mindezek mellett pedig szüksége van Budapestnek új, modern és nagyobb léptékű épületekre. Ki kell léptetni a várost a múlt század árnyékéból. A csodálatos fővárosunk mindig is képes volt a megújulásra és a fejlődésre. Ez most is így van, legalábbis eddig így volt.

Mindezek mellett pedig a funkciója a legfontosabb. Otthont adhat a széles tömegeket megmozgatni képes sportrendezvényeknek. Ez pedig kiemelten fontos a nemzeti egység erősítése érdekében. A sportnak ugyanis meg van az a különlegessége, hogy pártállástól függetlenül képes áthidalni az emberek és ideológiák közötti szakadékot. Összeköthet és egységbe kovácsolhat egy nemzetet. A lelátón szurkolva a tömeg egyként tud drukkolni kedvenc csapatának.

Tudjuk miért ágának ellene

Fel nem bírom fogni, hogy valaki, hogyan lehet olyan szűk látókörű, hogy ellene van annak, ami az ő lakhelyét is előrébb viszi. Vannak hangok, amik amellett szólalnak fel, hogy ez ronda. Elcsúfítja a látképet és szinte Budapest nagyrészéről látni.

Nekik az egyetlen bajuk, hogy nem ők találták ki és irigyek, ezért nem túl intelligens módon utálják azokat, akik az egészet lehetővé tették.

Ha az emberek egy közös cél érdekében együtt tudnak drukkolni és örülni egy sporteseményen, az mélyíti az összetartozás és honfitársias érzelmeket. Ez esetben viszont az ellenzéknek sokkal nehezebb lesz viszályt szítani a lakosságban. Ez az amit nem akarnak. Ezért próbálnak mindent megtenni a fővárosban, hogy ellehetetlenítsék a további sportlétesítmények megépítését.

Szerintem sokkal inkább üdvözölni kellene új épületet. Ugyanis az a város, ami nem képes megújulni nem maradhat fenn hosszútávon. Haladni kell a korral. Budapestet nem szabad meghagyni egy 19-20. századi földszintes városnak. Kellenek az új modern építészeti megoldások a fővárosba.

Kép: Pixabay

Ha tetszett, a bejegyzés, akkor oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal. Véleményed, mondani valód van a témával kapcsolatban? Ne habozz, hagyj kommentet a bejegyzés alatt, vagy reagálj másokéra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük