Téliesedik az időjárás

Szándékosan nem azt a címet adtam az írásomnak, hogy jön a tél, vagy, hogy télire fordul az idő, mert nem ez a helyzet. Értelmezésem szerint az igazi téli idő, az, amikor napközben is fagypont alatt maradnak a maximum hőmérsékletek.

A mostanit inkább nevezzük kora télies időnek. De semmiképpen ne TÉLNEK attól, hogy a reggeli hőmérséklet három napon át a -2 és a -8 között mozog majd napközben pedig a +2 és a +5 közötti tartományban, még nem nevezhető kemény igazi téli időnek. Majd akkor lesz az, amikor a nappali maximumok lesznek olyan alacsonyak, mint most a reggeli minimum hőmérséklet.

Persze ha a média így tálalja sokkal jobban felfigyelnek rá az emberek az adásszünetben pedig rájuk lehet sózni a “meleg gyógyitalokat”.

Ez még csak zúzmara és hóharmat. Nem kell pánikba esni, nem a világvége jött el, csupán közeledik a tél. Mondjuk ha olyan lesz az idén, mint amilyen tavaly is volt, akkor nem lesz ennél sokkal vészesebb az idő. Végül is tavaly volt legalább 3 olyan nap, amikor napközben is -2 fok volt és nem csak reggel.

Egyébként csak olyan lett az időjárás, mint amilyen óvodás koromban az október végén szokott lenni. Kicsit sem para…

Mondanám, hogy mindenki induljon el korábban a szokásoshoz képest, mert lassabban lehet majd haladni. De Budapesten az egy helyben álló kocsisor a körúton már nem lehet lassabb. Viszont ha valaki mégis el akarja kerülni a dugót és úgy dönt inkább gyalog megy, akkor meg a baleseti lesz tele a kórházakban, mint ilyenkor lenni szokott. Valószínűleg országszerte érkeznek majd a kéz- és lábtöröttek, mert sikeresen megtalálták az egyetlen befagyott tócsát az utcában és hanyatt vágódtak rajta.

Ugyanakkor biztosak lehetünk benne, hogy közlekedési káosz lesz mindenhol az országban. Az emberek meg fognak őrülni ha meglátnak egy hópihét, esetleg egy megfagyott tócsát az útszélén.

Ha netalán valahol esik 3 milliméter hó, a hírek az elzárt településekről és leszakadt elektromos vezetékekről fognak szólni. A vonatok és távolsági buszok pedig a szokásosnál is sokkal többet fognak késni. Ráadásul olyan hideg lesz rajtuk, hogy akár gyalog is mehetne az ember, ott legalább nem lenne büdös.

Képek: Unsplash

Ha tetszett, a bejegyzés, akkor oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal. Véleményed, mondani valód van a témával kapcsolatban? Ne habozz, hagyj kommentet a bejegyzés alatt, vagy reagálj másokéra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük