Humanoid hüllők

Az elgondolás nem új keletű, sokan vélik azt, hogy 65 millió évvel ezelőtt a dinoszauruszok nem pusztultak ki mind a Földet ért hatalmas aszteroida becsapódása nyomán. Akár tovább is fejlődhettek és átalakulhattak. Nos hát idejük az volt rá bőven, hisz rengeted idő telt el azóta már.

Azonban meg kell vizsgálni azt a lehetőséget, hogy mivel járhat ez a folyamat. Sokan gondolják, hogy idegenek látogatják a földet és ezek közül van olyan földönkívüli faj, melyek hüllők. De vannak, akik úgy vélik, hogy ezek a lények nem is idegenek, hanem itt fejlődtek ki a földön, csak évmilliókkal előbb mint mi. Ezzel csak az a bökkenő, hogy egy ilyen fejletté váló civilizáció, ami a földön alakult ki nyomot hagyna maga után.

Ahogy mi is, ők is kiaknázták volna a természeti erőforrásokat, átalakítják a környeztet és egy iparosodott társadalmat építenek ki maguknak. Ezek pedig olyan folyamatokat indítanak el, amit a későbbi természeti hatások és a vadvilág eltörölhet ugyan, de a nyomaik akkor is ott lennének a történelmi rétegek alatt mélyen eltemetve.

Egyenlőre azonban nem találtunk olyan több millió éves régészeti leleteket, amik a legcsekélyebb mértékben is alá tudnák támasztani ezt az elméletet.

Ettől függetlenül még lehet tovább csavarni a történetet. Mi van akkor, ha olyan fejletté váltak, hogy képesek voltak helyreállítani a bolygót, olyan állapotába, mintha ők sosem léteztek volna. Ez esetben nekünk fogalmunk sem lesz arról, hogy ők valóban itt éltek és fejlődtek évmilliókon keresztül.

Az elgondolás érdekes és semmiképen sem elvetendő elméleteket vet fel. De gyanítom, hogy az igazságot nem mostanában fogjuk megtudni. Legyenek idegenek vagy csak a Föld első intelligens faja, kétlem, hogy a közeljövőben megmutatnák magukat nekünk.

Kép: Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük