Az államfő is beszólt a főpolgármesternek

Áder János érthetően a tudtukra adta, hogy semmi értelme klímavészhelyzetet hirdetni Budapesten, amikor ezt semmi nem teszi indokoltá. Azt mondta, ahol ilyet rendelnek el, a példa kedvéért Ausztráliát említette, ott embereket kell kitelepíteni és rendkívüli intézkedéseket vezetnek be. Majd hozzátette, itthon semmi ilyen nem történt.

A baloldal részéről nyilván ez egy politikai fogás, ahogy ezt Áder is kijelentette.

Nyilván a liberálisokat csak az érdekli, hogy valamivel felkeltsék az emberek figyelmét. Ha mással nem megy, akkor ál dolgokkal. Kitalálnak ők bármit, csak azért, hogy velük foglalkozzon a média, majd az ésszerű cselekvés nem igazán tartozik az erősségeik közé. A képzelgéseik pedig olyat vizionáljanak, ami lehetőleg félelemmel és kétségbeeséssel jár együtt, mert ugye, aki fél az jobban irányítható.

Nyilvánvalóan, aki a klímavédelem témájával foglalkozik, arról beszél és a cselekvés vagy a megoldás felvázolásának valamilyen látszatát kelti az több figyelmet fog kapni a médiától és az emberektől egyaránt. Ez számít ma a leginkább trendi témának, így persze, hogy nem engedik el ezt a nagy hatást kiváltani tudó elemet maga mellett a baloldal.

Természetesen az kijelenthető, hogy a világban zajló, a bolygót és az annak az élővilágát, a klímát érintő problémák mindannyiunkat egyformán érintenek, közvetve vagy közvetett módon. Ehhez nem feltétlenül kell az adott területen tartózkodnunk, élhetünk attól több ezer kilométerre, akár egy másik kontinensen is.

A példa kedvéért ha az ausztráliai tűzvészt nézzük, az ott a légkörbe kerülő szén-dioxid itt is hatással lesz ránk. Hiszen tovább növeli az amúgy is emelkedő szintjét a légkörben, ezzel még inkább tovább fokozza a felmelegedés mértékét. Így már érint mindekit az ottani katasztrófa.

Viszont közvetlenül nem tudunk tenni ellene, hiszen nem vagyunk ott. Ezért Magyarországon, azon belül Budapesten bármilyen a klímával kapcsolatos vészhelyzetet hirdetni indokolatlan.

Kép: Pixabay

Ha tetszett, a bejegyzés, akkor oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal. Véleményed, mondani valód van a témával kapcsolatban? Ne habozz, hagyj kommentet a bejegyzés alatt, vagy reagálj másokéra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük