USB-C csatlakozót mindenre

Az mostani végre egy a gyakorlatban is hasznos, előrelépést hozó döntése volt az EU-nak. Határoztak róla, hogy minden telefonnak egységes töltőt kell használnia. Ennek persze a sok más téren is különcködő és talán a sikerét is részben ennek köszönhető Apple örül a legkevésbé. Egyébként az elmúlt 1-2 évben sok gyártó saját elhatározásából már így is elkezdett áttérni az USB-C használatára.

Ha ezzel a döntéssel az a cél, hogy kevesebb legyen a szemét, akkor a változtatással aligha fog érdemben csökkenni az. Elsősorban nem egységes, hanem jóval tartósabb kábelekre lenne szükség. Nekem még nem volt olyan telefonom, aminek a töltőkábele kibírt volna 2 évnél hosszabb időt.

Akkor ezentúl ha valaki új mobilt vesz, megkérdik tőle kér-e hozzá új vezetéket vagy használja tovább a régit?

Korábban már volt szó ilyesmiről, hogy egységesítik, akkortájt lett majdnem minden kütyünek mikro USB csatlakozója. De azóta is minden készülék gyári dobozába bent van tartozéknak a töltőkábel.

Kíváncsian várhatjuk a fejleményeket a témában, hogy valóban pozitív hatással lesz-e bolygóra egy ilyen döntés.

Mindazonáltal az egységes csatlakozók pozitív hatással lesznek a mindennapokban, mivel nem kell azzal vesződni, hogy eltaláljuk hova, minek, melyik vége illeszkedik…

Kép: Unsplash

Ha tetszett, a bejegyzés, akkor oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal. Véleményed, mondani valód van a témával kapcsolatban? Ne habozz, hagyj kommentet a bejegyzés alatt, vagy reagálj másokéra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük