Miért nem egészséges mindenki?

Minden nap óhatatlanul is találni olyan cikkeket, amik valamilyen teljesen átlagosnak számító ételt magasztalnak az egekig, hogy milyen csodálatos és elképesztő jótékony hatása van az egészségünkre. De ha ez így van, akkor miért nem él mindenki 120 éves koráig tökéletes egészségben?!

Az ilyen cikkeket általában keresgélni sem kell, sőt leggyakrabban azok találnak meg minket. Vagy tele van velük hintve majdnem minden weboldal reklámok képében vagy lelkes ismerőseink ostromolnak vele üzenetek formájában. De mindenképpen jelen vannak mindennapjainkban.

Legutóbb épp a dióról kaptam egy okító anyagot, hogy ha sokat eszek belőle akkor az rendkívül jótékonyan hat a keringési rendszeremre, sőt a benne lévő antioxidánsok megvédik a szervezetemet a szabad gyököktől is. Mindettől pedig sokkal jobban érzem magamat. Ehhez pedig semmi mást nem kell tennem, mint minden nap elfogyasztani egy marék diót.

Az ezt megelőző, amit buzgó ismerőseim a rendelkezésemre bocsájtottak a betain anhidrus volt. Vagyis a róla szóló rendkívüli tényanyag, ahogy a cikk is írja. De gyorsan fel is hívják a figyelmünket, hogy ezt az orvostudomány próbálja elhallgatni, mivel ha széles körben kitudódna, akkor nem lenne munkájuk, mert mindenkinek tökéletes lenne az egészsége.

Nos ez a csodás anyag a cikk szerint egy “vitaminszerű” anyag, ami olyan mértékben erősíti az immunrendszert, hogy szinte képtelenség, hogy bármilyen nyavalyát össze tudjon szedni az ezt fogyasztó egyén a tél folyamán. Persze szokás szerint, mint minden ilyen cikkben innét sem hiányozhat, az emésztésre tett jótékony hatás hangsúlyozása.

Néhány hete egy ismerős azzal keresett meg, hogy van egy új termék, amiben egy különleges szőlő kivonata található. Ez pedig olyan erősen hat a szervezetre és védi annak sejtjeit, hogy azok öregedése jelentősen lelassul. Az élet elixírjeként aposztrofálta a terméket, csak kár hogy nem is folyékony, mert egy porról van szó. Amiről később a beszélgetésben kiderült, hogy közönséges szőlőmag-kivonatról beszélünk.

Ez esetben is az történt, hogy valóban jótékony hatású egy ilyen készítmény és védi a sejteket a magas antioxidáns tartalma miatt. Önmagában viszont csak ettől senki nem fog makkegészségesen évtizedekkel tovább élni.

Persze mindenki döntse el saját maga, hogy mit hisz el ezek közül és milyen étrend-kiegészítőt kíván napi szinte fogyasztani egészsége megőrzése céljából.

A cikk egy személyes véleményen alapuló leírás. Semmiképpen sem tekinthető szakszerű orvosi tanácsadásnak és nem tesz javaslatot semmilyen betegség kezelésére sem.

Kép: Unsplash

Ha tetszett, a bejegyzés, akkor oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal. Véleményed, mondani valód van a témával kapcsolatban? Ne habozz, hagyj kommentet a bejegyzés alatt, vagy reagálj másokéra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük