Akkor is károsít, amikor már nem gondolnánk

A passzív dohányzás új formájára derült fény. Új kutatások szerint nem csak az számít passzív dohányosnak, aki belélegzi a cigaretta füstjét a dohányzó ember közelében, hanem az is, aki egy zárt helyiségben tartózkodik a már elszívott csikkek mellett. Az eredeti cikk a bejegyzés alján érhető el.

A National Geographic cikkéből kiderül, hogy  az Amerikai Szabványügyi és Technológiai Intézet munkatársa Dustin Poppendieck miként végezte el kutatását a témában. Eredményei igazán figyelemreméltóak és tanulságosak.

A cikk végén szót ejtenek arról is, hogy a világszerte nem megfelelően tárolt csikkek tovább károsítják a környezetet és az ott élőket. Kissé egyértelműbbre fordítva a mondatot. Nem lenne szabad csak úgy elhajigálni, mert veszélyes anyagok szabadulnak fel belőle, amik a természetbe kikerülve veszélyesek arra.

Beszéljünk kicsit a cigarettáról.

Magukat értelmes civilizált embernek tartó egyének mégis hogy jut eszébe szándékosan naponta több alkalommal bejuttatni a szervezetébe. Ezzel pedig jelentősen rontva az életminőségét, illetve akár meg is rövidítve annak hosszát. Majd van mersze orvoshoz menni, hogy kezeljék az ebből eredő különféle szervi betegségeit, mert a rengeteg az emberi szervezetbe semmi keresnivaló vegyültet tönkre tett ezt azt. Egy ilyen ember pedig a havonta befizetett társadalom biztosítási járulék költségének a több százszorosát is igénybe veheti kezelései során.

Akár csak gazdasági vonatkozásban is el lehetne gondolkodni, megéri e dohányosnak lenni, mind egyéni, mind társadalmi szinten.

Kép: Unsplash
Forrás: ng.hu

Ha tetszett, a bejegyzés, akkor oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal. Véleményed, mondani valód van a témával kapcsolatban? Ne habozz, hagyj kommentet a bejegyzés alatt, vagy reagálj másokéra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük