Magyarnak lenni jó, magyarnak lenni öröm, magyarnak születni kell!

Elválasztja azt, aminek nem és összeköti azt, aminek együtt kell lennie.

Oly közel vagyunk Istenhez és mégis oly távol a hétköznapok során. Kezdetben még az ember igyekezett megfelelni akaratának, hogy Ő a kegyeibe fogadja és vigyázza életét. Mostanra azonban a kultúra egy mellékes ága lett, akik pedig nyíltan vállalják azt a tényt, hogy hisznek, lenézik és lesajnálják őket gyermeteg gondolkodásuk miatt.

Fordulóponthoz érkeztünk. El kell dönteni, hogy a szellemi hanyatlás vagy a lelki üdvösség útján haladunk tovább. Az elmúlt hónapok eseményei rákényszerítettek bennünket, hogy magunkba nézzünk. Ott pedig mindenki megtalálta azt, amit már rég elfeledett. Egy olyan letűnőben lévő kor utolsó darabkáit, amire most mind elég időt kaptunk, hogy újra összerakjuk.

Kaptunk egy hatalmas kihívást, amit csak együtt oldhatunk meg. Ebben a kilátástalan helyzetben az emberek elkezdenek azon gondolkodni, mi történik és mi lehet a megoldás. A tenni és változtatni akarás létrehozza a szükséges motivációt ahhoz, hogy felszabadítsa a belő erőnket.

Egy olyan erőt, ami mindig is ott lüktetett szívünkben, de mára elfelejtettük meghallani ritmusát.

Új dalok születnek és régiek íródnak át erre a dobbanásra reagálva, ami vibrálva halad át egész nemzeteken.

A zene a kultúra egyik legősibb eleme. Kezdetektől fogva az emberi közösségek részét képzi és ma is kiemelkedő helyet foglal el kultúránkban. Nem hiába a zenei adottságok, a jó énekhang és ritmusérzék minden korban kiemelte a tehetségeket az átlagból. A közösség pedig rajongott értük és fanatikus megszállottsággal tud megtölteni hatalmas koncertarénákat a mai napig.

A dal nem sokban tér el az imától, gyakorlatilag azonos vele. Mind a kettőről elmondható, hogy összeköt, éltet és energiával tölt fel bennünket. Az ima egy kérés, egy fohász az Úrhoz, a zene egy hatalmas belső energia felszabadítása a hallgatóság körében.

Isten az önmaga hasonlatosságára teremtette meg az embert. Tehát isten gyermekei vagyunk és meg van bennünk az Ő tökéletességének a magva. A zenével pedig ennek az ősi időktől fogva bennünk szunnyadó magnak az energiáját engedjük szabadon áramlani és ez teszi olyan átható, átütő és lehengerlő horderejűvé ezt a műfajt.

Legnagyobb közösségi kincsünk a nemzeti értékeink, az akik és amik vagyunk. Közösen egymástól és egymásért, hogy önmagunk lehessünk. A világ hatalmas megannyi emberrel és kultúrával. A magyarság száma ugyan nem sok, de maga a magyarság hatalmas. Határokon átívelő világnemzet vagyunk. Ugyan nem ezt a sorsot szánták nekünk, hogy naggyá legyünk, de akit folyton tipornak, az megedződik vagy elvész.

Mi az előbbit választottuk.

Az Úr ad erőt a magyarnak és csak is Ő veheti el. Nem állhat utunkba semmi, mert mi egy büszke erős nemzet vagyunk. Próbáltak megtörni bennünket és szolgaságba hajtani. Megfosztottak identitásunktól, de nem vehették el azt ami csakis a miénk.

A szívünket és a hitünket.

Ennek szellemében Magyarország megújult és ezen újult erővel karolja át az őt körülölelő nemzetét.

A magyarság döntött, már több mint egy évezrede a kereszténység mellett. Azóta pedig rendíthetetlenül kiállunk értékeinkért. Óvtunk és védtünk másokat, melyből a mai napig nem adtunk alább.

Aki vigyázza hitét, azt megóvja Ő. Oltalmazó anyánk, a föld, ami befogadott bennünket népekkel körülöletve időnként megtűr, olykor pedig megpróbál kivetetni magából. Mi mégis kiállunk mellette.

Annyi évszázadon és rengeteg viszály közt megőriztük hitünket és szívünket. Fentről pedig óvott bennünket, mert vigyázza azt, ki hisz benne.

A zene Istentől való szent dallam, ami felemeli azok lelkét, akik hallatják és hallják azt.

Kép: Unsplash

Ha tetszett, a bejegyzés, akkor oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal. Véleményed, mondani valód van a témával kapcsolatban? Ne habozz, hagyj kommentet a bejegyzés alatt, vagy reagálj másokéra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük