Írd alá, oszd meg és beszélj róla!

Május 7-e mindjárt itt van, tehát iparkodni kellene. Ugyanis eddig van rá lehetőség, hogy összegyűljön a szükséges 1 millió aláírás, ahhoz, hogy a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésére indult aláírásgyűjtés sikeres legyen. Ennek célja Európa hagyományos nemzeti közösségei, köztük a székelység is megtarthassák identitásukat a saját szülőföldjükön.

Ahhoz, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a témával legalább 7 tagállamból szükséges aláírásokat szereznie a kezdeményezésnek. A rendelkezésre álló idő pedig egy év volt. Tavaly május 7-től idén május 7-ig.

Az aláírások rögzítésének hivatalos EU oldalán azonban sajnos az látszik, hogy erősen kérdéses, hogy össze jöhet-e a szükséges aláírás szám. Eddig a szükséges 7 országból 3-ból van meg a minimális szignó.

A támogatáshoz az aláírás itt rögzíthető digitálisan, ami jelenleg több mint 540 ezernél jár. Tehát dolog van bőven, még majdnem fele kell a sikerhez.

Úgyhogy hajrá!

Borítókép: Pixabay
Kép: europa.eu

Ha tetszett, a bejegyzés, akkor oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal. Véleményed, mondani valód van a témával kapcsolatban? Ne habozz, hagyj kommentet a bejegyzés alatt, vagy reagálj másokéra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük