Mars-arc

1976. július 25. – Ekkor készítette a Viking szonda ezt az azóta is sokat vitatott felvételt a Mars felszínéről. Az 1873 km magasból készült felvételen jól látszódik az azóta híressé vált Mars-arc. De van a képen még egy alak, ami ennél is elgondolkodtatóbb. Egy idegen arca.

Twitter-en görgetve véletlenül bukkantam rá és akadt meg rajta a szemem egy pillanatra. Itt van valami – gondoltam. Korábban még soha nem tűnt fel, pedig már láttam a képet.

Számomra leginkább ET-re, a földönkívülire hasonlít.

A fenti kép bal alsó részén látható “ET”, míg a felső részén az emberi arcot formázó alak. Természetesen ezt is megmagyarázzák, hogy a fény és az árnyékok játékának, illetve az adatok a Marsról a Földre történő hosszú útjának eredménye. Ennek következménye pedig egy arc, pontosabban kettő illúziójának az látszata.

Egyébként tényleg olyan, legalábbis nagyon hasonló mint a szürkéknek nevezett idegenek, akik az elrablásos történetek figurái. Keskeny és kicsi száj, nagy, mandulaformájú szemek, kerek, nagy fej hatalmas homlokkal és a fülek mögött kiszélesedő a koponya.

Na, kire hasonlít a leírás? A szürkékre!

A szkeptikusok vajon ezt is csak képzelgésnek neveznék, vagy tényleg van ott valami különös, nem természet alkotta képződmény?

Korábban már írtam egy cikket a marsi arcról. Ekkor viszont még nem tűnt fel a második, nem emberi alak.


Forrás: NASA

Ha tetszett, a bejegyzés, akkor oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal. Véleményed, mondani valód van a témával kapcsolatban? Ne habozz, hagyj kommentet a bejegyzés alatt, vagy reagálj másokéra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük