Előre a múltba!

Értem én, hogy fontos a magyarság meg a hagyományok védelme, de mi visz rá arra egy fiatalt, hogy így kelljen kinéznie?!

Teszem fel a kérdést egy hirdetést meglátva a Facebook-on. A képen egy fiatal férfi látható, ránézésre húszas évei közepén járhat és pödör bajusza van. Divatnak nem divat mostanában, az utcán sem sokat látni és nem csak azért, mert mindenki maszkot hord.

Attól, hogy az 1800-as években ez volt a trendi, most kinevetik, mert nevetséges és a fiatalok szemében gyakran még ízléstelen is. Épp olyan, mint amikor a libbantak mindenféle furcsaságnak maszkírozzák magukat, mondván bárki lehet bárki vagy épp bármi. Egyik véglet sem ideális. Persze a társadalom épp ettől olyan szép , színes és változatos, ugye?!

Szerintem egyik sem a helyes út.

Sem az olyan távlatokba mutató előrehaladott gondolkodás, amit a libbantak magukénak éreznek, sem az olyan mélyen gyökeredző hazafias és tradicionális értékek ápolása, amit néhány magát konzervatívnak valló fiatal követni próbál.

Kossuth Lajos 2021-ben. 😀

Ha valakinek az értékei és a hitvallása a múltban gyökeredzik, az szép dolog, hogy tisztában van vele, hogy hova született és mik az országa hagyományai, de ettől nem kell élő történelemmé válni és a múltban ragadni, már ránézésre is.

Ha a konzervatív oldalról ilyen mértékben túltolják a tradíciót, azzal a legtöbb fiatalnál épp az ellenkezőjét érik el. Így néz ki egy konzervatív fiatal? Teszik majd fel magukban a kérdést, és ezzel el is hessegetik a legapróbb gondolatát is annak, hogy bármi közük legyen az egészhez. Elrettentésnek fogják fel, hogy a konzervativizmus egyet jelent Kossuth és kortársai fizimiskájával. Kétlem, hogy ez lenne a céljuk, de ez lesz az eredménye.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük