Új Start menü a Windows-ban?

Szokás szerint véletlenül (ami valószínűleg direkt, mint általában a tech cégek esetén lenni szokott) kiszivárgott egy belső infó a Microsoft-tól a következő Windows 10 frissítésről. Így kiderült milyen módon szeretné újragondolni a Start menüt a cég.

Szerintem nem kell sokakat meggyőzni arról, hogy a csempés rendszer nem túl praktikus. Sosem sikerült beváltania a Microsoft reményeit, az embereknek egyszerűen nem tetszett és mindenki igyekezett bármilyen módon kerülni a használatát. Egy kisebb hátraarcot már végrehajtottak vele kapcsolatban, amikor bemutatták a Windows 10-et. Itt már nem teljes képernyős és újra külön gombon érhető el a már tradicionálisnak mondható helyén.

A csempékkel egy modern dolgot szerettek volna, csak akkora lett az újítás, hogy a végén senki nem ért fel hozzá és mi egyszerű felhasználók nem tudtuk értékelni azt. Úgy tűnik azonban újra egy alapos design váltáson fog keresztülmenni a közeljövőben.

Egy letisztult, csak az ikonokat mutató menü kerül a helyére. A jelenlegi verzióban még nem túl kiforrott az új menü, azonban már most látszik, hogy szeretnének mellőzni minden felesleges cullangot és tényleg a használhatóság a fő szempont. Így eddig úgy néz ki a dolog, hogy a felső részén javaslatokat tesz, alatta pedig kilistázza a telepített programok ikonjait.

Nyilvánvaló és szembetűnő, hogy még távolról sincsen készen. Reméljük tényleg komolyan is gondolják és végre egy használható Start menüt kapunk.

Borítókép: Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük