Milyen családot szeretnénk?

Mindenkinek más a természetes, de amikor a “divat” már szembe megy az ember természetes belső ösztönével, az már elfogadhatatlan. A család, a szülők és gyermekeik a legszentebb kötelék ami csak létezhet. A férfi és a nő egysége és gyümölcsük a gyermekük. Elválaszthatatlan, örök és Istentől való kötelék ez.

Mindezzel megy szembe a “haladó” nyugati kultúra, ami már messze túlhaladta az emberi norma és érték kereteit valami különös entitássá átalakulva. Kifordította önmagát és fejre állította mindazt, ami a biztonságot és a táptalajt nyújtja mindenki számára. A család egy olyan érték, amit védeni és óvni kell. Ebből merítünk, ez nyújtja a talajt, amire életünk során építkezhetünk.

A példa, amit a gyermek felcseperedvén a szüleitől lát elkíséri hosszú útján és alapvetően határozza meg a világhoz fűződő viszonyát. Mindent erre építünk az életben, ez a mérce.

A belső bizonytalanság és elégedetlenség, az ami szüli az olyan megnyilvánulásokat, amikor valaki másnak akarja láttatni magát, mint ami. Ezt azért teszi, mert ha a világgal sikerül elhitetnie, hogy ő más, mint aki valójában, akkor már neki is könnyebb azonosulnia ezzel az új énnel. Kifacsart világ ez, ahol mindenki más szeretne lenni, hogy ne kelljen szembenézni a problémáival. Új emberré válik, hogy a terheit hátrahagyva felszabadulhasson. Azonban ezzel elveszti azt a személyiséget, aki valójában.

Egy életen át szerepet játszik, ami nem az övé, csak magára vette, mert ez könnyebb, mint szembenéznie a valósággal. Nagyon sokan csak trend követésből vagy divatból választják maguknak ezt az életvitelt.

El kell dönteni milyen világot szeretnénk magunknak. El kell dönteni azt is, hogy milyen családban szeretnénk élni. Egy olyanban ahol a szülőket az anya és apa jelenti vagy egy olyanban ahol két anya vagy két apa van. A többi vélt nemről most ne ejtsünk szót. Olyan egyszerűen nem létezik.

Ha mindenki követné ezt a trendet egyszerűen kihalna az emberiség. Ráerőltetik magukat a többségre és pont ezzel vívják ki maguknak az emberek ellenszenvét. Ha nem tennék a kirakatba az életvitelüket a nagy többség oda sem figyelne rájuk. Senkit nem érdekelne miként élik meg kapcsolataikat és magát az intimitást. Ezen már egyszerűen túlhaladt a társadalom. Semmi szükség rá, hogy küzdjenek a “jogaikért” és harcot fojtassanak azért, hogy a társadalom elfogadja őket. Most már csak a harc és az ellenszegülés, illetve a megbotránkoztattatás keltés miatt szítják az indulatokat.

Amikor meg az emberek ezzel a magatartással társítják életvitelüket, elkezdenek sivalkodni, hogy őket negatívan ítélik meg. Bármilyen közösséget vagy csoportot a kifelé viselt magatartásán keresztül fognak megítélni.

Nem kell megítélni őket, majd az utókor megteszi helyettünk.

Képek: Pixabay

Ha tetszett, a bejegyzés, akkor oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal. Véleményed, mondani valód van a témával kapcsolatban? Ne habozz, hagyj kommentet a bejegyzés alatt, vagy reagálj másokéra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük