Star Trek: Picard; egy korszak, ami után mindig van tovább

Mindenki kedvenc kapitánya Jean-Luc Picard a CBS jóvoltából visszatér a képernyőkre. Sokat még nem tudni az új szériáról, annyit azonban igen, hogy közel 20 évvel az utolsó Picard-os film, a Nemesis után fog játszódni és több régi szereplőt is viszontláthatunk az eredeti idővonalról.

Többek közt találkozhatunk Hetessel is, mindenki kedvenc borgjával. A nem rég megjelent kis kedvcsinálóban többé kevésbé bizalmas, baráti hangnemen szólítja meg Picad-ot. Nyilván majd a történetből azt is megtudhatjuk miként ismerkedtek meg és kerültek közelebbi, baráti kapcsolatba.

Képek: CBS; Star Trek: Voyager

Az eddigi alapján arra lehet számítani, hogy egy teljesen új Hetest ismerhetünk meg. Sokkal emberibb, felszabadultabb az eddig látottak alapján. Nyilván a Voyager a földre történő visszaérkezését követően sok új nehézséggel szembesült az emberi kapcsolatokat illetően, azonban ez fel is gyorsította az embersége visszaszerzését. Talán még az érzelmi gátként szolgáló borg chipet is sikerült kiiktatniuk.

Azt azonban csak remélni tudjuk, hogy Wesley Crusher-t nem kell viszontlátnunk a képernyőn.

Az mindenesetre nagy öröm, hogy az eredeti idővonal eseményeit folytatják, nem pedig azt, amit újraalkottak a 2009-ben megjelent Star Trek filmmel. Az eddigiek alapján rendkívülinek ígérkezik, azonban nem könnyű meglépni a mércét, amit egy ilyen produkcióval szemben a rajongók állítanak. Patrick Stewart által alkaított Jean-Luc Picard-ról talán elmondhatjuk, hogy a Start Trek univerzum legnagyobb és legikónikusabb alakja.

Kép: CBS

Eddig a bemutatóból az sejthető, hogy a borg komoly szerepet kap majd az új sorozatban. Ezt erősíti Hetes feltűnése is, a halott borg dolgozó boncolása vagy a sérült kockahajó is. Talán a romulánok rátették a kezüket egy kockára? Talán az így szerzett technológiát a Föderáció ellen akarják bevetni? Őket akarja megállítani Picard és Hetesre van szüksége ehhez, mivel korábbi dolgozóként ő a borg technika egyik legnagyobb ismerője?!

Természetesen botorság lenne azt képzelni, hogy Picard ugyan olyan lesz, mint akit korábban megismerhettünk a képernyőn. Az eltelt évek alatt változott, de azért ő maradt a nagy Jean-Luc Picard.

A feladat tehát adott a készítőknek és kíváncsian várjuk a végeredményt. Az eddig megmutatott kis kedvcsinálóban azonban rendkívüli látványvilág tárul elénk. Stewart személye szinte már garancia a kiváló színészi minőségre. Az új sorozat vagy végleg kiábrándít a Star Trek franchise-ból vagy visszahozza a annak dicsfényét. Az elmúlt évek sorozatai közül már nagyon hiányzott egy jó kis velős sci-fi, ami megadja annak a módját, ahogyan azt kell.

A szériát az Amazon Prime-on lehet majd nézni idehaza is, de egyelőre bizonyossággal állítható, hogy szinkron nélkül. A premier időpontja valamikor a jövő év elejére várható.

Képek:
CBS
Star Trek: Voyager
Borítókép: CBS

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük